Naar overzicht nieuws

Nieuwe 4D cinema in Bellewaerde Park. Eerste in Vlaanderen!

Reageer

Dit weekend opent Bellewaerde Park zijn gloednieuwe 4D cinema waarbij de hoofdrollen in de film ‘Forest Adventure’ worden gespeeld door enkele grappige insecten. Tot vandaag kon je in Bellewaerde Park al heel wat exotische dieren van formaat bewonderen, maar nu eisen ook de kleinste dieren hun plaats op in het park!

4D cinema prikkelt de zintuigen!

Iedereen is vertrouwd met 3D cinema, waarbij je dankzij speciale brilletjes de beelden met dieptezicht kan bekijken. De nieuwe 4D cinema van Bellewaerde Park gaat nog een stapje verder, want 4D betekent dat je naast de 3 dimensies ook meebeweegt en externe effecten ervaart vanuit je dynamische cinemazetel.

Naast de bewegingen van de 132 zitjes naar boven, naar onder, naar voor en naar achter zijn er nog andere speciale effecten zoals trillingen, luchtstromen, gekietel aan de benen, waterverstuiving en surround audio. Dankzij deze 4de dimensie krijg je het gevoel dat je zelf deel uitmaakt van de film. Je kijkt, luistert, voelt en beleeft het avontuur zelf mee!

Animatiefilm ‘Forest Adventure’

De animatiefilm werd gerealiseerd door Show Scan en bewerkt in 2 taalversies. In Bellewaerde Park zal er afwisselend een voorstelling in het Nederlands en in het Frans plaats vinden.

De film ‘Forest Adventure’ duurt 12 minuten en vertelt het spannend avontuur van een vrolijke bende insecten. Nadat een brand ontstaat in hun bos moeten ze tot het uiterste gaan om elkaar maar ook hun omgeving in veiligheid te brengen. De kleine helden worden o.a. meegesleurd met wilde waterstromen en door de lucht geslingerd door krachtige rukwinden. Alleen door de krachten te bundelen en samen te werken als een echt team kunnen de hindernissen overwonnen worden…

De 4D cinema is de eerste in Vlaanderen. Het is een realisatie van de nieuwste generatie in zijn soort, met hoogstaande kwalitatieve technologieën. Het is een attractie voor de hele familie, die perfect past binnen het concept van Bellewaerde Park, waar natuur en dieren centraal staan. We willen met deze film ook een boodschap meegeven aan onze bezoekers.

De 4D cinema biedt bovendien de mogelijkheid om gethematiseerd te werken. Met deze attractie kan je regelmatig vernieuwen door een andere film te tonen of aan te passen tijdens een bepaald evenement, zoals Halloween. zegt Filip de Witte, General Manager van Bellewaerde Park.

Investering en realisatie

De totale investering voor dit project bedraagt 1 miljoen euro. De 4D cinema bevindt zich op het Mexicoplein in het Tico Tico theater. Speciaal voor de akoestiek werd er een gebouw binnen het bestaande gebouw gecreëerd (principe ‘box in the box’). De constructie nam 4 maanden in beslag. Voor de realisatie van deze nieuwe attractie heeft Bellewaerde Park beroep gedaan op verschillende specialisten: ruim 100 personen van zo’n 25 verschillende bedrijven leverden hun bijdrage.

Alcorn McBride nam het aspect geluid en videoprojectie voor zijn rekening. De 4D cinema is uitgerust met een professioneel surroundsysteem en de nieuwste HD projectoren van BARCO. Het Oostenrijkse Kraftwerk was verantwoordelijk voor de dynamische bewegingen van de zetels en de special effects (water, wind …).

Praktische info

De 4D cinema is open sinds zaterdag 29 april 2006.

In mei is het park open van woensdag tot zondag en op feestdagen (1 en 8 mei). Uitverkocht op zaterdag 20 mei. Vanaf juni elke dag open. Kalender en openingsuren op www.bellewaerdepark.be

Tarieven 2006: volwassenen met kinderen vanaf 1,40 m: € 25; kinderen van 1 m tot 1,40 m: € 21,50; kinderen onder 1 m: gratis

Makkelijk bereikbaar via E17 - A19 - exit 3 Beselare - Bellewaerde Park

Plaats een reactie