Giraf Grietje viert haar 10de verjaardag in Bellewaerde Park!

Hiep, hiep, hiep, hoera,  er is er eentje jarig! In Bellewaerde Park wordt op woensdag 1 augustus 2007 de giraf Grietje 10 jaar. Om dit te vieren komt haar meter Margriet Hermans samen met haar dochter Celien de gelukkige feliciteren.

Verjaardagsfeestje Grietje met Margriet

10 jaar terug werd Grietje in de stallen van het giraffenverblijf in Bellewaerde Park geboren. Ze werd overigens genoemd naar Margriet Hermans, maar haar naam werd afgekort naar Grietje. De giraf heeft het zeer naar haar zin en is met haar lieve en kalme karakter een van de lievelingen van het publiek en de dierenverzorgers. Komende woensdag 1 augustus wordt Grietje omstreeks 14 uur door haar meter Margriet Hermans persoonlijk gefeliciteerd met haar verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid zorgt Bellewaerde Park voor een reuze groeten- en fruittaart.

Grietje in Bellewaerde Park

Grietje heeft samen met de andere Rothschild giraf, Zuri, haar vaste stekje in de Junglezone van Bellewaerde Park. De giraffen leven letterlijk met hun hoofd in de wolken en de volwassen dieren kunnen tot 5,5 meter groot worden. De vlekken op de pels van deze zoogdieren vormen een unieke tekening die kan vergeleken worden met de vingerafdruk van de mensen. Met hun zeer grote ogen zijn ze tevens in staat heel ver te kijken. Dagelijks krijgen Grietje en Zuri een heerlijke vegetarische maaltijd voorgeschoteld, die bestaat uit wortels, ajuinen, hooi, krachtvoer en verse takken.

Training

Sinds kort zijn de verzorgers van Bellewaerde Park gestart met een speciale training van de giraffen. Deze training is gebaseerd op de psychologische denkwijze van operante conditionering. Aan de hand van positieve bekrachtiging willen de dierenverzorgers er toe komen dat de giraffen bepaalde gedragingen, bewegingen uitvoeren. Wanneer de dieren de gewenste beweging uitvoeren, worden ze op een aangename manier beloond met stukken fruit. Momenteel worden de giraffen dagelijks getraind om ze kennis te laten maken met de handelingen. Wanneer de dieren volledig vertrouwd zijn geraakt met de training, zullen de dierenverzorgers in staat zijn om de giraffen gemakkelijker medisch te verzorgen en te transporteren.

Plaats een reactie