Dankzij Queen Elizabeth naar Bellewaerde Park: 30 Londense kids maken dezelfde uitstap als hun ballon die strandde in Bellewaerde Park

Morgen (26 juni) wordt een spannende dag voor 30 Londense kids en hun juf. Voor het eerst gaan ze naar het buitenland! Ze zullen dezelfde afstand afleggen zoals hun ballon die ze lieten vliegen voor het 60-jarig jubileum van Queen Elizabeth. De ballon eindigde zijn tocht na een reis 260 km in een boom van Bellewaerde Park.

Begin juni waren er in Londen heel wat festiviteiten om het diamanten jubileum van Queen Elizabeth te vieren. Ook Sandy's Year 2 class van de Cubitt Town Infant school in East London deed mee aan de feestelijkheden. Een 30-tal 7-jarigen uit de klas van juf Sandy lieten elk een heliumballon vliegen. Op het kaartje dat eraan hing stond "Queen's Diamond Jubilee", een tekening van een kroontje, de Engelse vlag en de adresgegevens van de school.

En zo ging de bal(lon) aan het rollen…

Een dag later werd een ballon met een kaartje gevonden op de parking van Bellewaerde Park en werd er een mailtje verstuurd naar juf Sandy om te melden dat hun ballon in België was terechtgekomen, én nog wel in een attractiepark! Afhankelijk van de wind heeft de ballon minstens 260 km afgelegd.

Dezelfde dag nog kwam er een antwoord uit Londen en schreef juf Sandy dat de kids van haar klas heel erg enthousiast waren en hadden voorgesteld om zelf dezelfde reis te maken als de ballon en het kaartje en de ballon in Bellewaerde Park te komen ophalen. Er stond een smiley bij en de opmerking dat dit uiteraard niet kon…

Maar dat was zonder Bellewaerde Park gerekend… We antwoordden meteen dat we dit eigenlijk een heel leuk idee vonden en nodigden hen prompt uit. Juf Sandy was dolgelukkig en mailde terug dat dit een ongelofelijke ervaring zou zijn voor de kids: This certainly is a dream come true!! I have had to read your e-mail several times before I could believe! This would be such an amazing experience for our children. Our school is situated in one of the most deprived areas of East London and most of our children have never been out of London, never mind to another country.

Samen met een Engelse touroperator werd alles geregeld en dinsdagmiddag 26 juni worden de 30 kindjes van Sandy's Class verwacht!

Koning leeuw zal hen met plezier het kaartje overhandigen dat samen met de ballon op de parking werd gevonden, en ook Luc Goudezeune van de groendienst mag natuurlijk niet ontbreken! Hij is degene die de ballon vond toen hij het gras maaide en plots een kaartje aan een rood lint zag bengelen in een boom.

Zo krijgen de feestelijkheden voor Queen Elizabeth voor Sandy's Class een extra feestelijk vervolg!

Plaats een reactie