Bellewaerde Park open in de kerstvakantie

Bellewaerde Park opent voor het tweede jaar op rij zijn deuren tijdens de winter. Het succes van de eerste editie en de opkomst bij buitenlandse pretparken tijdens de kerstperiode bewijzen de interesse van het publiek voor winterse evenementen. Met dit project is Bellewaerde Park pionier in de Belgische pretparksector.

Winter in Bellewaerde Park betekent in de eerste plaats sfeer en gezelligheid! Het park wordt echt grandioos met zijn feeërieke winterdecoratie: overal sneeuw, tientallen sneeuwmannen, honderden versierde kerstbomen met duizenden twinkelende lichtjes... Meestal blijft het bij dromen van een witte kerst, maar in Bellewaerde Park zal het zeker sneeuwen! Het bloemenkasteel wordt omgetoverd tot een sneeuwkasteel en elke dag dwarrelen er miljoenen vlokjes naar beneden. En 's avonds wordt het pas echt magisch, als het kasteel ook nog eens sfeervol uitgelicht wordt!

De winteractiviteiten zullen zich concentreren in de 4 belangrijkste zones van het park, nl. Mexico, Far West, KidsPark en Jungle. Naast het bestaande aanbod in deze zones worden nog een pak extra attracties en animaties toegevoegd!

4D cinema: Santas Polar Blast (nieuw!)

Santas Polar Blast is het verhaal van een eenzame sneeuwman die in een avontuur terecht komt dat zich afspeelt in de wondere wereld van de kerstman en zijn elfjes. De unieke 3D film "Santas Polar Blast" krijgt een 4de dimensie dankzij de stoelen die dynamisch meebewegen en de externe effecten zoals waterverstuiving en luchtstroming! Deze  nieuwe film, met stemmen van Lucas Van den Eynde en Elise Bundervoet wordt exclusief vertoond in de 4D cinema tijdens de winteropening!

Schaatspiste

Ook aan ijspret zal het zeker niet ontbreken! Het Mexicoplein wordt volledig ingepalmd door een ijspiste, waar je op de tonen van de muziek je schaatskunsten kan vertonen! De schaatspiste biedt plaats aan 150 personen en er staan voor iedereen gratis schaatsen ter beschikking. Echte liefhebbers mogen natuurlijk ook hun eigen schaatsen meebrengen!

Wintercircus (nieuw!)

Deze winter komt er een speciaal kerstcircus naar Bellewaerde Park: een sfeervol spektakel van 50 minuten voor de hele familie! Het hoge tempo, de opeenvolging van de nummers en het energieke charisma van de internationale artiesten staan garant voor een prachtige wintershow.

Winterglijbaan en ijsklimmuur (nieuw!)

Op de winterse glijbaan kan je zalig naar beneden glijden in snowtubes (ronde rubberen banden) op een helling van 6m hoog en 30m lang. En ook de nieuwe ijsklimwand kan je komen uittesten! De bezoeker (vanaf 12 jaar) is beveiligd zoals bij een gewone klimmuur en baant zich een weg naar de top (9m hoogte) met speciale pinnen die hij plant in de ijsklimwand.

Kerstchalets

Santas Polar Blast is het verhaal van een eenzame sneeuwman die in een avontuur terecht komt dat zich afspeelt in de wondere wereld van de kerstman en zijn elfjes. De unieke 3D film "Santas Polar Blast" krijgt een 4de dimensie dankzij de stoelen die dynamisch meebewegen en de externe effecten zoals waterverstuiving en luchtstroming! Deze  nieuwe film, met stemmen van Lucas Van den Eynde en Elise Bundervoet wordt exclusief vertoond in de 4D cinema tijdens de winteropening!

Nocturnes: 29 en 30 december 2006 (nieuw!)

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 december kan je het oude jaar alvast feestelijk afsluiten tijdens de winternocturnes. Bellewaerde Park blijft op beide dagen speciaal langer open tot 21u. s Avonds wordt het nog gezelliger door de decoratieve sfeerverlichting en je kan er zelfs eventjes vóór eindejaar al een spetterend vuurwerk bewonderen!

Speciale wintertarieven en website

Speciaal voor de winteropening hanteert Bellewaerde Park bijzonder voordelige tarieven! Tickets voor Winter Bellewaerde Park kosten slechts 17 euro voor volwassenen (in het zomerseizoen 25 euro) en 14 euro voor kinderen (in het zomerseizoen 21,50 euro). Als voorsmaakje werd alvast een winterse website gemaakt met alle info over de winteropening: surfen kan naar www.winterbellewaerdepark.be.

Winter Bellewaerde Park steunt UNICEF

Kerst en Nieuw zijn ideale momenten om ons te bezinnen over de kinderen die het minder goed hebben en onvoldoende kansen krijgen. Daarom heeft Bellewaerde Park besloten om het project "Haal mij hier uit" van UNICEF te steunen. Dixie Dansercoer, poolreiziger maar ook UNICEF-ambassadeur en peter van dit project zal hierover een toelichting geven tijdens de winter persvoorstelling op 26 december. Met de som die Bellewaerde Park schenkt aan UNICEF zal schoolmateriaal en boeken aangekocht worden voor zo'n 1250 kinderen. Bovendien kunnen ook de bezoekers een duit in het zakje doen. Ze kunnen daarvoor terecht aan de UNICEF stand in n van de kerstchalets. In het park wordt er ook een gratis tombola georganiseerd met verschillende wensbomen, waarop de bezoekers hun kerstwensen kunnen noteren.

Plaats een reactie