Bellewaerde Park helpt Oudenaarde aan een witte ‘Fata Morgana-kerst’!

Bellewaerde Park in de bres voor Fata Morgana en de inwoners van Oudenaarde. Steracteur, sterartiest en zanger Stan Van Samang daagt Oudenaarde uit om hun stad om te toveren in een echte kerststad. Niet eenvoudig, in hartje zomer…

Winterleeuw ontwaakt uit zomerslaap

Woensdag kreeg Bellewaerde Park een oproep vanuit Oudenaarde om te helpen bij verschillende opdrachten. De winterleeuw werd uit zijn zomerslaap gewekt en woensdagavond (13 juni) richting volksvergadering gestuurd, waar hij de volledige medewerking van Bellewaerde Park aanbood.

Ster 1: 200 kerstmannen met cadeautjes voor alle aanwezigen

Voor de eerste ster werden Jan en Geert, twee leerkrachten van het Technisch Instituut Onze-Lieve-Vrouw, aangesproken. Zij moeten er alles aan doen om zaterdag 200 kerstmannen samen te brengen en iedereen (minstens 10.000 personen) een leuk en origineel kerstcadeau te geven. Bellewaerde Park zal hierin zijn steentje bijdragen door 10.000 cadeaubonnen uit te delen waarmee alle aanwezigen aan de helft van de prijs (9,50 euro i.p.v. 19 euro), Winter Bellewaerde Park kan bezoeken, tijdens de volgende winteropening (elk weekend vanaf 8 december en tijdens de kerstvakantie).

Ster 2: Maak een sneeuwman van 10 meter

Ook bij deze tweede opdracht zal Bellewaerde zijn uiterste best doen om samen met Mindy de ster binnen te halen. Vandaag nog vertrekken 30 isomosneeuwmannen van 2 meter hoog, 2 opblaasbare sneeuwmannen van 4 meter hoog, 3 iglo's en een grote 3D winterleeuw van 5 meter hoog richting Oudenaarde. Zij zullen helpen de omgeving rond de grote sneeuwman van 10 meter in een winters tafereel te veranderen.

Ster 3: Zorg dat het sneeuwt tijdens de finale!

De laatste opdracht waarvoor Bellewaerde Park een handje toesteekt, is de opdracht waar Els het zal doen sneeuwen aan het begin van de zomer. Bellewaerde Park leent hiervoor zijn sneeuwmachine uit en zal zo helpen de markt van Oudenaarde te bedekken met een heus sneeuwtapijt.

De uitzending

Het startschot voor deze uitdaging werd gegeven maandag 11 juni om 9 uur. In de loop van de week kan je de evolutie dag aan dag volgen via de website en Radio 2. Ook in De rode loper en 1000 zonnen en garnalen wordt informatie gegeven en worden er oproepen gedaan. Op zaterdag 16 juni kan iedereen ter plaatste mee de finale beleven. Ook de Winterleeuw van Bellewaerde park zal present tekenen op de finaledag. Het resultaat van een hele week werk zie je zondag 17 juni om 20.15 uur op Één.

Winter Bellewaerde Park

Ook dit jaar is Bellewaerde Park terug open in de kerstvakantie, maar ook al elk weekend vanaf 8 december! Tijdens de koudste dagen van het jaar maakt de winter leeuw het in het park extra gezellig voor jong en oud. Tal van kerstbomen, feeëriek twinkelende lichtjes en sfeervolle animaties. De bezoekers kunnen zich uitleven op een twintigtal attracties-in-een-winterjasje, er is een gratis schaatspiste, en je kan terecht in de verwarmde circustent voor een grote wintershow.

Winterpret in Bellewaerde Park iedere zaterdag en zondag vanaf 8 december. Tijdens de kerstvakantie: van 26 december tot en met 30 december 2007 en van 2 januari tot en met 6 januari 2008 (van 11u tot 18u). Op 28 en 29 december open tot 21u. Winternocturnes op 28 en 29 december 2007: het park is dan open van 11u tot 21u en sluit telkens af met een spetterend vuurwerk.

Plaats een reactie